Anders Flugfiske

Om sidan

Hej och välkommen hit till min blogg som kommer handla om mig och min passion, flugfiske!

Ända sedan jag vart liten grabb har jag alltid varit förtrollad av alla former av fiske, och flugfiske är någon som alltid fascinerat mig, när man ser människor stå längst vattenbrynet eller ute i strömmarna och vevar sitt spö fram och tillbaka för att få till det. Flugfiske är en konstsport, en fritidssysselsättning som kräver att man använder sig av väl utvecklade egenskaper i tålamod, teknik och precision.

Det kräver alltså mycket av dig som fiskare för att du ska kunna vara säker på att du gör rätt och att du hanterar utrustningen rätt, för att du ska lyckas. Det är också viktigt att tänka på materialet, flugfiske är nämligen också en materialsport och har du inte rätt anpassade grejer så kommer det att gå betydligt sämre för dig. Att ta hjälp av någon kunnig som sysslat med flugfiske under en längre tid är därför att rekommendera om du känner att du är sugen på att börja.

Här hos mig kommer du har möjlighet att också beställa helt specialgjorda flugor, då flugbinderi är ett av mina stora intressen. Det har visat sig att mina flugor har en riktigt fin förmåga att vara effektiva och nyttiga, så känner du att fiskelyckan inte riktigt är som den ska så får du väldigt gärna fortsätta läsa här på min blogg och sedan kontakta mig så ska vi nog kunna hitta de där flugorna som kommer vända din otur till fångst!

Flugfiskets hemlighet handlar om att landa, presentera, flugan på ett så bra sätt som möjligt i vattnet, utan att det skrämmer fisken. Det är inte speciellt lätt och kräver att man har tränat mycket för att nå perfektion. Dessutom måste ditt spös olika delar samverka på ett så bra sätt som möjligt, för att göra dina kast så effektiva som möjligt. Linan ska landa helt rak i vattnet, och inte falla ihop i en klump.

Hoppas att ni kommer att lära er en del här hos mig om flugfiske, kanske så mycket att ni faktiskt vill prova på det själva! Dessutom kommer jag att berätta om delar av mitt liv och vad jag har planerat framöver.